'Madame Web' kent de slechtste box office-opening ooit voor de 'Spider-Man' filmfranchise

'Madame Web' kent de slechtste box office-opening ooit voor de 'Spider-Man' filmfranchise

De Marvel-film verdiende in zes dagen zelfs nog minder dan het belabberde 'Morbius' in drie dagen deed.

Madame Web heeft een vrij beroerde start gekend aan de bioscoopkassa's. De film slaagde erin om in zes dagen tijd minder te verdienen dan Morbius deed tijdens haar openingsweekend van drie dagen. En dat was al niet best.

Madame Web had op Valentijnsdag zijn première en brak enkele ongelukkige records. Niet alleen heeft ze de laagste Rotten Tomatoes score (13%) van elke Spider-Man-film ooit. Ook had ze het slechtste openingsweekend van de films.

Opbrengsten
De nieuwe Sony-film met Dakota Johnson bracht slechts $25 miljoen dollar op. Ter vergelijking: Morbius bracht in het openingsweekend 2022 nog 39 miljoen dollar op. Daarna volgt The Amazing Spiderman die al meer dan $62 miljoen in het laatje bracht.

Hier tegenover staan de films die het meest opbrachten. Spider-Man (2002) verdiende $114,8 miljoen, Spider-Man: Homecoming verdiende $117 miljoen, Spider-Man: Across the Spider-Verse verdiende $120,6 miljoen, Spider-Man 3 verdiende $151,1 miljoen, en Spider-Man: No Way Home verdiende $260,1 miljoen.

Bioscoop top 10
Het eveneens matig ontvangen Bob Marley: One Love deed het beter aan de Noord Amerikaanse bioscoopkassa's. De biopic over de zanger greep met $27,7 miljoen dollar opbrengst de koppositie qua opbrengsten afgelopen week.



NieuwsFilm

meest populair