Russell Crowe brak beide benen op een filmset maar had dat nooit door: "Geen dag vrij"

Russell Crowe brak beide benen op een filmset maar had dat nooit door: "Geen dag vrij"

Russell Crowe liep in 2010 ernstig letsel op tijdens een stunt op de set van Robin Hood.

Russell Crowe toont opnieuw aan dat hij een bikkel is. De acteur uit Gladiator deelde recent een bizar voorval op de filmset van Robin Hood.

Voor die film uit 2010 van Ridley Scott vond een grote scène plaats met een hoop figuranten en veel stunts. Russell realiseerde zich te laat dat zijn stunt niet voldoende voorbereid was, omdat alles onder tijdsdruk plaatsvond.

Te weinig tijd
Hij vertelde: "Ik sprong van een kasteel-valhek op harde, oneven rotsachtige grond. We hadden de grond moeten voorbereiden met een kussen, maar we hadden haast. De filmopname moest gebeuren bij schemering."

Hij vervolgde hier in het artikel van People: "Met honderden extra's, rondvliegende pijlen en vuurpotten die het kasteel in brand staken was er geen weg meer terug. Toen ik sprong dacht ik: 'Dit gaat pijn doen'."

Moeilijke weken
Hij zei ook: "Ik voelde een elektrische schok door mijn lichaam trekken. We filmden een grote film, dus ik worstelde door. De laatste maand was moeilijk, want ik had moeite met lopen. Maar ik besprak de pijn nooit met de productie, nam nooit een dag vrij. Geen pijnstillers, niets."



Hij had een jaar vrij daarna, dus kennelijk heelde alles vanzelf. Tien jaar later deden zijn onderbenen erg pijn, dus nam hij wel de tijd voor een onderzoek met röntgenfoto's en alles. Hem werd gevraagd wanneer hij zijn beide benen gebroken had.

Ver in geheugen
Na diep te hebben gegraven in zijn geheugen met een arts die dacht dat de breuken tien jaar oud waren, kwam hij uit op zijn sprong van het hek. Meer over zijn carrière staat in de bovenstaande YouTube-video van Vanity Fair.

NieuwsFilm

meest populair