Oscarwinnaar Bong Joon-Ho (Parasite) gaat een hele vreemde animatiefilm maken

Oscarwinnaar Bong Joon-Ho (Parasite) gaat een hele vreemde animatiefilm maken

De nog titelloze wordt de duurste film in de geschiedenis van de Koreaanse filmindustrie.

Bong Joon-ho, regisseur van films als Parasite en Memories of Murder, zal binnenkort starten met de productie van zijn volgende project.

Regisseur Bong zal ditmaal een animatiefilm maken over schepsels uit de diepste krochten van de zee. De opnames moeten volgens Koreaanse media in de tweede helft van 2024 beginnen.

Duurste Koreaanse film
De vooralsnog titelloze film draagt een budget van 52 miljoen dollar en is daarmee de duurste film uit de Koreaanse filmgeschiedenis. Sony Pictures zal naar verluidt voor de wereldwijde distributie zorgen.

Bong begon aan het script van de film te werken in 2018 en voltooide het in 2021. Het verhaal zou gaan over de relatie tussen leven in de diepe zee en de mensheid. Verdere details worden geheimgehouden.

Van Pattinson naar de diepe zee
De Oscarwinnaar zal de eerste helft van 2024 nog besteden aan het afronden van de post-productie van de door Robert Pattinson aangevoerde sci-fi film Mickey 17, die tijdens het Cannes Film Festival in première moet gaan.



Bong zou eerst nog een andere live-action film willen maken na Mickey 17. maar koos uiteindelijk toch voor de animatiefilm.

Koreaans toptalent
De CGI-animatie van de film wordt uitgevoerd door het Koreaanse VFX-bedrijf Force Creative Party.



Het is nog onduidelijk wanneer de animatiefilm moet verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair