Wat je moet weten over de Marvel-film 'Madame Web' voordat je de film in de bios gaat kijken

Wat je moet weten over de Marvel-film 'Madame Web' voordat je de film in de bios gaat kijken

In welk 'Spider-Man'-universum speelt Sony's 'Madame Web' zich precies af?

Madame Web, de nieuwste Marvel-film van Sony Pictures, verschijnt deze week in de bioscoop. De film zit vol met toptalent als Dakota Johnson, Sydney Sweeney en Adam Scott. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je de film gaat kijken.

Let op! Hoewel dit artikel geschreven is voor de uitkomst van de film en er geen spoilers aan bod komen, bespreken we onder andere de rollen van Adam Scott en Emma Roberts. Als je dit niet wilt weten, ben je gewaarschuwd.

Madame Web
'Madame Web' is van origine een personage uit de Spider-Man-stripboeken en maakte haar debuut in 1980. Ze is een verlamde, blinde, telepathische, helderziende en precognitieve mutant die zo nu en dan een rol heeft in Spider-Man-gerelateerde verhaallijnen. De versie die we in de film zien, is duidelijk heel anders dan het personage in de stripboeken.

Dakota Johnson vertolkt namelijk een veel jongere Cassandra Webb die niet verlamd of blind is. De film is ook echt een oorsprongsverhaal waarin we zien hoe Webb haar krachten verkrijgt. Het speelt zich ook in 2003 af, voordat de wereld kennis heeft gemaakt met Spider-Man. Dat brengt ons op het volgende punt.

Spider-Man?
Madame Web is de vierde film gebaseerd op een Spider-Man-personage van Sony Pictures. Eerder brachten ze de Venom-films en Morbius al uit. Het is dus op geen enkele manier verbonden met het MCU of Tom Hollands Spider-Man.


De film zit wel vol met personages die nauw verbonden zijn met Spider-Man. Zo zien we Ben (Adam Scott) en Mary Parker (Emma Roberts) en drie personages wiens lot het is om een 'Spider-Woman' te worden: Julia Cornwall (Sydney Sweeney), Mattie Franklin (Celeste O'Connor) en Anya Corazon (Isabela Merced).

Verdere details
Verwacht dus geen cameo's van personages uit de andere Marvel-films van Sony. Zodra de film afgelopen is, kun je meteen vertrekken. Er is namelijk geen extra scène na de aftiteling. Dat is opvallend, aangezien Madame Web de eerste van drie Marvel-films is die Sony Pictures dit jaar uitbrengt.


Kraven the Hunter en Venom 3 komen namelijk later dit jaar uit. Madame Web is vanaf 15 februari te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm