Horror-fans opgelet: bekende naam keert terug voor 'Saw XI'

Horror-fans opgelet: bekende naam keert terug voor 'Saw XI'

Kevin Greutert regisseerde drie films in de franchise, waaronder de laatste met groot succes.

Saw X was een ware hit voor de Saw-franchise. De film verdiende meer dan 110 miljoen dollar in de bioscopen, en was de eerste film in de serie om 'certified fresh' te behalen op Rotten Tomatoes.

Het zou dan ook niet meer dan logisch zijn om de regisseur van Saw X terug te brengen voor nummer 11. En ja hoor: volgens Bloody Disgusting is dat exact wat we mogen verwachten.

Saw XI
Kevin Greutert, die niet alleen Saw X maakte, maar ook Saw VI (2009) en Saw: The Final Chapter (2010), gaat het volgende deel weer regisseren. De schrijvers van de laatste film keren echter niet terug. Er is geen update over wie het scenario dan wel schrijft.

Saw X vond plaats tussen de eerste twee films in de franchise, zodat de filmmakers de iconische Jigsaw weer terug konden brengen. Hij stierf namelijk in Saw III, en veel fans wijten het falen van de franchise aan die keuze. Het lijkt dan ook aannemelijk dat Saw XI weer een manier gaat vinden om bij Jigsaw te blijven.

Release
De film werd al aangekondigd in december door Lionsgate. Toen werd ook meteen bekend dat de film op de planning staat voor 27 september 2024. Dat is opvallend snel. Verwacht wordt dat de film heel binnenkort begint met draaien.



NieuwsFilm

meest populair