'Justice League: Mortal' had de kans voor DC kunnen zijn om de leiding te nemen in de wereld van superheldenfilms

'Justice League: Mortal' had de kans voor DC kunnen zijn om de leiding te nemen in de wereld van superheldenfilms

'Justice League: Mortal' had DC een enorme voorsprong kunnen geven in de filmwereld.

Door de jaren heen zijn er onwijs veel DC-films aangekondigd die er nooit van zijn gekomen. Soms kwamen deze films er dichtbij hun productie voordat ze werden geschrapt. Het meest tragische voorbeeld hiervan is misschien wel George Millers Justice League: Mortal.

De afgelopen tien jaar heeft DC geprobeerd om het succes van het MCU na te bootsen met hun eigen filmuniversum. Hoewel er zo nu en dan absolute toppers tussen zaten, kwamen ze vaak niet in de buurt van het consistente succes dat het MCU ervaarde. Een herstart van het DCU is daarom aanstaande. Als Justice League: Mortal uit had gekomen, waren de huidige stand van zaken totaal anders.

Plot
Het uitgangspunt was dat iemand de bestanden in Batmans 'Brother Eye'-computersatelliet had gehackt en zo informatie had verkregen over de zwaktes van de Justice League-leden. De dader bleek de rijke ondernemer Maxwell Lord te zijn.

Als enige overlevende van de paranormale experimenten die voortkwamen uit het OMAC-Project, is hij nu van plan zijn capaciteiten te gebruiken om de wereld over te nemen en de metahumans af te slachten die hem in de weg zouden kunnen staan.

Offer van The Flash
Uiteindelijk beseft Barry Allen/The Flash dat de enige manier om Lord en zijn OMAC-leger te stoppen, is om zichzelf op te offeren. Hij rent over de hele wereld totdat hij lichtsnelheid bereikt.

Hij botst tegen de snelheidsbarrière, beschreven als een 'Kosmische Muur van Licht', waarbij hij zichzelf opoffert en uiteindelijk Maxwell Lord en de OMAC's vernietigt.

De cast
Nadat Jason Reitman de regie van de film niet op zich wilde nemen, werd Mad Max-maestro George Miller benaderd. Hij ging akkoord en de casting volgde al snel. De Justice League zag er als volgt uit: Armie Hammer als Batman, D.J. Cotrona als Superman, Adam Brody als Barry Allen/The Flash, Megan Gale als Wonder Woman, Hugh Keays-Byrne als Martian Manhunter/J'onn J'onzz, Santiago Cabrera als Aquaman en Common als John Stewart/Green Lantern.


Jay Baruchel en Teresa Palmer zouden de vijanden Maxwell Lord en Talia al Ghul vertolken. Anton Yelchin en Zoe Kazan zouden de bijrollen Wally West en Iris West-Allen spelen.

Door de mand
Het volledige script van Justice League: Mortal is hier te lezen. Het script is zeer strak, bij Warner Bros. waren ze er zelfs zo tevreden mee dat ze zo snel mogelijk aan de slag wilden met de verdere ontwikkeling.


Helaas is de film er nooit van gekomen. Dit komt door een combinatie van omstandigheden, maar de voornaamste reden was het succes van The Dark Knight. Warner Bros. wilde toen niet meerdere versies van dezelfde personages op het witte doek hebben.

NieuwsFilm

meest populair