'Super/Man': film met Christopher Reeve nadert deal via Warner Bros.

'Super/Man': film met Christopher Reeve nadert deal via Warner Bros.

De bekendste Superman-acteur van de vorige eeuw keert terug naar zijn oude studio.

Hij was vorig jaar nog als Superman te zien in The Flash, maar Christopher Reeve is natuurlijk al jaren dood. Dé Superman-acteur van de vorige eeuw stierf in 2004 aan de gevolgen van een infectie. Bijna tien jaar eerder raakte hij grotendeels verlamd door een ongeluk te paard.

Een bewogen leven dus, één waar nu een film van werd gemaakt. Super/Man: The Christopher Reeve Story is een documentaire van Ian Bonhôte and Peter Ettedgui, en ging onlangs in première op het Sundance Film Festival. De reactie was overweldigend positief.

Biedoorlog
Volgens de Amerikaanse nieuwspublicaties was er zelfs een heuse biedoorlog tussen studio's om de distributierechten van de film te verkrijgen. Uiteindelijk lijkt het erop dat Warner Bros. Discovery als winnaar uit de bus is gekomen: zij betalen er ongeveer 15 miljoen dollar voor.

Het opvallende hieraan is dat Warner Bros. natuurlijk de studio was waarmee Reeve in de jaren zeventig/tachtig vier Superman-films maakte. De eerste daarvan is tevens de bekendste: Superman: The Movie, van Richard Donner.

Marketing
De verwachting is dat Warner Bros. Discovery het personage Superman nu ook gaat gebruiken om de documentaire mee te adverteren. Er is niks bekend over hoe de familie van Reeve met het nieuws omgaat: zij spraken enthousiast over de film tijdens Sundance, maar hebben zich juist negatief uitgelaten over de CGI-cameo in The Flash.



NieuwsFilm

meest populair