Nederlandse Lotte Verbeek scoort hoofdrol in film naast Russell Crowe en Rami Malek

Nederlandse Lotte Verbeek scoort hoofdrol in film naast Russell Crowe en Rami Malek

Ook Michael Shannon zal te zien zijn in de verfilming van het boek 'The Nazi and the Psychiatrist'.

Voor de grootste filmkenners zal de naam Lotte Verbeek vast en zeker wel bekend voorkomen. De Nederlandse actrice was al eerder te zien in de serie Outlander en de sterk onthaalde film The Fault in Our Stars. Nu heeft ze een rol gescoord in een andere blockbuster.

Het gaat hier om Nuremberg. Verbeek gaat deel uitmaken van een bijzonder indrukwekkende cast, waaronder Russell Crowe, Rami Malek en Michael Shannon. Ze tekent net voordat de opnames beginnen, aangezien deze van start zullen gaan in februari.

Verhaal
Zoals de titel het al aangeeft, gaat de film over het proces van Neurenberg, waarin na de Tweede Wereldoorlog meer dan 20 kopstukken van het naziregime werden berecht. De met een Oscar bekroonde Crowe kruipt in de huid van Hermann Göring, een van de beruchte Duitse opperbevelhebbers en de rechterhand van Adolf Hitler.

Malek, die eveneens een van de felbegeerde gouden beeldjes won voor zijn glansrol in Bohemian Rhapsody, zal weer te zien zijn als Douglas Kelly, de Amerikaanse psychiater. Hij moest de knoop doorhakken of de nazi's terecht kunnen staan voor hun misdaden. Verbeek speelt ook niet de minste rol. Zij is Emmy, de vrouw van Göring.

Boek
De film is gebaseerd op een van Jack El-Hai's boeken, namelijk The Nazi and the Psychiatrist. Nuremberg wordt geregisseerd door James Vanderbilt, voornamelijk bekend van zijn schrijfwerk voor de David Fincher thriller Zodiac.



NieuwsFilm

meest populair