Calista Flockhart over hardnekkige anorexia-geruchten: "Ze verknallen mijn carrière"

Calista Flockhart over hardnekkige anorexia-geruchten: "Ze verknallen mijn carrière"

Calista Flockhart onthult dat ze niet leed aan anorexia, maar slachtoffer was van body shaming.

Calista Flockhart was enorm populair met de serie Ally McBeal. Daarna deed de 59-jarige het rustiger aan met af en toe een rol in series als Supergirl en films als Fragile en The Last Shot.

Ze is nu weer terug met de serie Feud: Capote vs The Swans. Ze vertelt meer in de onderstaande YouTube-video van Good Morning America. Voor haar gezin, bestaande uit de beroemde Harrison Ford en haar zoon, deed ze het rustiger aan. Hier in een recent interview met The New York Times blijkt ze echter een halve waarheid te hebben gebruikt.

Geen anorexia
Calista vertelde dat de hardnekkige geruchten dat ze anorexia zou hebben haar opbraken. Ze zei: "Ik denk dat ik een gemakkelijk doelwit was. Het was pijnlijk. Het was gecompliceerd. Ik vond het heerlijk om te werken aan Ally McBeal en dat alles werd wat zuur."

Ze zei over de speculaties rond haar gewicht: "Ik kon er niet van slapen en werd daar depressief van. Ik dacht dat ze mijn carrière zouden verknallen. Ik dacht dat iedereen zou geloven dat ik aan anorexia leed en dat ze me dan niet zouden inhuren."

Gewoon body shaming
Calista had namelijk geen anorexia, maar is tenger en fluctueert in gewicht. Ze zei: "Er waren dagen dat ik erg gekwetst was en in verlegenheid werd gebracht en woedend werd. Nu heet dat body shaming. Het is niet oké om iemand van iets te betichten waar veel mensen aan lijden."



NieuwsFilm

meest populair