Nieuwe LEGO-film 'Piece by Piece' aangekondigd met Pharrell Williams

Nieuwe LEGO-film 'Piece by Piece' aangekondigd met Pharrell Williams

De zanger was niet geïnteresseerd in het maken van een traditionele film over zijn leven.

Academy Award-winnende regisseur Morgan Neville zal een biopic over artiest Pharrel Williams regisseren die zal worden verteld met LEGO.

"'Piece by Piece' is een ongeëvenaarde filmervaring die de magie en schittering van het creatieve genie van Pharrell Williams, één LEGO-steen tegelijk, vastlegt," aldus LEGO.

De bouwstenen
De biopic afkomstig van Focus Features, wordt dus geregisseerd door Morgan Neville en geproduceerd door Neville en Caitrin Rogers naast producers Pharrell Williams, Mimi Valdés en Shani Saxon. Jill Wilfert en Keith Malone zijn uitvoerend producenten voor de LEGO Groep.

Volgens het persbericht op de LEGO-website was de zanger niet geïnteresseerd in het maken van een traditionele film over zijn leven dus "begon hij zijn verhaal te vertellen op een manier die de verbeelding van het publiek de vrije loop zou laten."

Een nieuw soort film
Neville vertelde over het moment dat Williams naar hem toe kwam met het idee: "Vijf jaar geleden benaderde Pharrell Williams mij met het idee om hem te helpen zijn verhaal te vertellen door middel van LEGO-animatie. Het was een van die zeldzame momenten waarop ik binnen een seconde wist dat dit de reis was die ik wilde maken."


"Ik ben onze partners bij Focus Features en bij de LEGO-Groep dankbaar voor hun geloof in onze waanzinnige missie. We hebben een geweldig team van creatieve medewerkers samengesteld om een nieuw soort film te maken. Ik kan niet wachten tot mensen het zien," aldus regisseur Morgan Neville.

Al dit jaar
De film zal naar verluidt vanaf 11 oktober dit jaar te zien zijn in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair