Unieke vriendschap van Rob Lowe en Robert Downey Jr.: Van schoolvrienden tot Hollywoodsterren

Unieke vriendschap van Rob Lowe en Robert Downey Jr.: Van schoolvrienden tot Hollywoodsterren

Rob Lowe vertelt over zijn vriendschap met Robert Downey Jr. en zijn tijd op de middelbare school.

Rob Lowe was in de jaren 80 een hartenbreker met films als The Outsiders en St. Elmo's Fire. Zijn vriendschap met andere acteurs gaat dus ver terug. De nu 59-jarige acteur vertelde aan Jimmy Kimmel dat hij Robert Downey Jr. zelfs nog langer kent.

Rob Lowe zei: "Downey was een keer in mijn podcast. We kennen elkaar van de middelbare school. Ik vond hem geweldig in Oppenheimer. Vroeger wonnen de volwassenen de prijzen. Nu zijn wij volwassen en vond ik het prachtig dat hij een Golden Globe kreeg voor die rol."

Knappe jongens
Rob Lowe lachte toen Jimmy vroeg of hij op de 'knappe jongensschool' zat, maar dat was wel zo. Kort erna vertelde hij dat hij ook op school zat. In zijn vriendengroep zaten onder meer Sean Penn, Chris Penn, Emilio Estevez en Charlie Sheen. Ook zij begonnen meer dan veertig jaar geleden met werken in filmland.

Dat is dus wel een vrij krachtige netwerk in Hollywood. Het is dan ook niet vreemd dat Rob Lowe allerlei grote sterren kan aantrekken voor zijn afleveringen. Hij vertelde daarnaast: "Ik was wel de braafste en de slimste. De rest rookte en spijbelde. Dat deed ik eigenlijk niet echt. Dat was sporadisch."

Recent werk
In de onderstaande YouTube-video van Jimmy Kimmel Live is een stukje van de podcast van Rob Lowe met Robert Downey te zien. Recent werk van Rob Lowe is ook de film Dog Gone en de show The Floor.



NieuwsFilm

meest populair