Greta Gerwig ('Barbie'/'Lady Bird') wil graag ook weer arthouse-films maken

Greta Gerwig ('Barbie'/'Lady Bird') wil graag ook weer arthouse-films maken

Gerwig zegt nu dat ze nog twee films wil maken die zich afspelen in Sacramento, waaronder een vervolg op het personage van Saoirse Ronan in 'Lady Bird'.

Met Barbie wist Greta Gerwig dé absolute hitfilm van 2023 te creëeren. Momenteel werkt ze aan de scenario's voor twee nieuwe Narnia-films die ze gaat maken voor Netflix en dit bevalt haar behoorlijk zwaar (klik hier voor het artikel).

Gerwig meldde onlangs dat 'haar ambitie niet is om de grootste vrouwelijke regisseur te zijn, maar [eerder] een grote studioregisseur', maar nu heeft ze toch laten weten dat ze ook geïnteresseerd blijft in de indie/arthouse cinema.

Sacramento
In 2018 zei Gerwig tijdens een aflevering van The A24 Podcast dat ze interesse had in het maken van 'spirituele opvolgers' voor Lady Bird: "Ik zou graag een kwartet van Sacramento-films willen maken, naar het voorbeeld van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante'.

Nu, vijf/zes jaar later, zegt Gerwig dat ze nog twee films zou willen maken die zich afspelen in Sacramento, waaronder een vervolg op het personage van Saoirse Ronan in Lady Bird. Er is dus zeker kans aanwezig dat ze binnen enige tijd weer terug gaat naar haar 'indie-roots', maar met twee mega-blockbusters die ze daarvoor nog moet afleveren zal dit hoogstwaarschijnlijk nog wel wat jaren gaan duren.

Lady Bird
Voor wie Gerwigs debuut nog niet heeft gezien is dit zeker een kijktip, want met Lady Bird wist ze een prachtig tragikomisch coming-of-age-film af te leveren met een frisse insteek.


Lady Bird is te (her)bekijken via Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair