Netflix kondigt afscheid aan: de grote filmbaas begint voor zichzelf

Netflix kondigt afscheid aan: de grote filmbaas begint voor zichzelf

Onder zijn leiding kwamen onder andere 'Glass Onion', 'Red Notice' en 'Bird Box' uit op Netflix.

De grote baas bij Netflix, Scott Stuber, zal per maart de streamingsdienst verlaten. De voormalig leidinggevende van Universal Pictures heeft een grote impact gehad op Netflix met de ontwikkeling van een rits originele, grote Netflix-titels.

Stuber richtte eerder Bluegrass Films op, die verantwoordelijk waren voor de films Ted en Safe House. In 2006 verliet hij het bedrijf om te zorgen dat Netflix meer eigen titels zou uitbrengen.

Stuber's successen
Bij Netflix was Stuber was een belangrijke man achter de ontwikkeling en productie van enkele van de grootste films. Zo werden er onder zijn leiding de topfilms Red Notice, Glass Onion: A Knives Out Mystery, Bird Box en The Irishman uitgebracht op de populaire streamingdienst.

Mede-CEO Ted Sarandos vatte de successen van Stuber bij Netflix samen: "Onder zijn leiding zijn we drie jaar op rij de meest genomineerde studio geworden bij de Oscars, met acht nominaties voor Beste Film, twee Oscars voor Beste Internationale Speelfilm, twee Oscars voor Beste Documentaire Speelfilm en onze eerste Oscar voor Beste Animatiefilm."

Nieuwe Netflix-films
Het nieuws van het vertrek van Stuber kwam tegelijk met het nieuws van de komst van twee nieuwe films naar Netflix. Met een prijskaartje van 17 miljoen dollar heeft de streamingdienst de horrorfilm It's What's Inside van Greg Jardin verworven. Daarnaast zal de nieuwe film van Richard Linklater, Hit Man, in juni via het platform te zien zijn. Bekijk hieronder de trailer voor de film.



NieuwsFilm

meest populair