Alec Baldwin wordt alsnog vervolgd voor het dodelijke 'Rust'-ongeluk

Alec Baldwin wordt alsnog vervolgd voor het dodelijke 'Rust'-ongeluk

Een nieuw rapport geeft aan dat de acteur toch de trekker heeft overgehaald.

Alec Baldwin, o.a. bekend van The Departed en verschillende Mission: Impossible-films, wordt nu alsnog achtervolgd door het dramatische schietincident waarbij cameravrouw Halyna Hutchins om het leven kwam. Dit gebeurde op de set van de western Rust in 2021.

De acteur kreeg op de set een revolver, waarvan werd gezegd dat deze ongeladen zou zijn. Er kwam echter toch een kogel uit het wapen. Regisseur Joel Souza raakte gewond, maar de jonge cameravrouw kwam zelfs om het leven.

Rechtszaak
We hebben al allerlei verschillende verhalen gehoord. Zo zegt de acteur zelf dat hij de trekker niet overgehaald zou hebben, maar dat het wapen alsnog zou zijn afgegaan. De FBI zei al eerder dat dit niet mogelijk was en een nieuw forensisch onderzoek naar het wapen zou aantonen dat Baldwin wel schuldig is.

Zo staat er in een nieuw rapport dat het wapen onmogelijk zou kunnen zijn afgegaan zonder dat de acteur de trekker zou hebben afgehaald. In de aanklacht staat dat Baldwin onverschillig was of de veiligheid van de omstanders negeerde. In beide gevallen zou hij fout zitten.

Wat te verwachten
Mocht de acteur schuldig bevonden worden, dan zou hij alsnog een celstraf kunnen krijgen van maximaal anderhalf jaar. Eerder werd Baldwin al aangeklaagd door de Hutchins-familie. In eerste instantie werd er een schikking getroffen, maar begin vorig jaar diende de familie alsnog een nieuwe aanklacht in.


Hier kwam niet veel van, maar in oktober liet de grand jury weten dat er toch nog een onderzoek gedaan zou worden. Meer nieuws zal dan ook ongetwijfeld snel volgen. Het is ook onbekend of Rust ooit nog uitgebracht zal worden.

NieuwsFilm

meest populair