'Star Wars Jedi: Fallen Order': een must-play voor liefhebbers van de Star Wars-films

'Star Wars Jedi: Fallen Order': een must-play voor liefhebbers van de Star Wars-films

Altijd al gedroomd van zelf een Jedi te worden? Dit komt er het dichtste bij in de buurt!

Het komt vandaag de dag telkens vaker voor, dat er films of series worden gemaakt van geliefde videospellen. Het omgekeerde gebeurt echter ook. Hieronder zetten we een pareltje in de spotlights, dat zowel cinefielen als videogamefanaten zal bevallen.

Recentelijk was de Batman: Arkham-reeks aan de beurt, maar nu verlaten we Gotham City voor 'a galaxy far, far away'. Iedereen kent natuurlijk wel de Star Wars-films, maar als je echt een grote fan bent moet je zeker eens Star Wars Jedi: Fallen Order proberen.

Spel
Deze game verscheen in 2019. Het verhaal speelt zich af na de gebeurtenissen van Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith, waarin de Jedi Order wordt uitgeroeid. De speler kruipt in de huid van de jonge Cal Kestis, een Jedi Padawan die zijn Force-krachten verbogen houdt om te kunnen overleven.

Cal moet ontsnappen aan de gevaren van het Galactische Rijk en de beruchte Inquisitors, terwijl hij tegelijkertijd op zoek gaat naar de overlevende Jedi, in de hoop de orde te kunnen herstellen. Het spel werd uitstekend onthaald, voornamelijk de verschillende gameplay elementen.

Jedi
Aangezien Cal een Padawan is, speel je een Jedi die leert met zijn krachten om te gaan. Hier komen dus lightsaber-gevechten bij kijken, maar ook kan je als Cal gebruik maken van de Force. Je kan ook kiezen voor je eigen speelwijze en je personage aanpassen.


Dat niet alleen. Het spel moedigt verkenning van verschillende planeten aan, waar je puzzels kan oplossen en obstakels moet zien te overwinnen. Naarmate je vordert, leert Cal ook meer dingen, waardoor je zijn vaardigheden en krachten kan 'upgraden'.

Meer
De laatste films mogen dan wel niet allemaal even goed scoren, dat is een ander geval met Fallen Order. Veel fans en critici beschouwen het als een van de beste Star Wars-games in jaren, dus het is niet zo gek dat er vorig jaar een vervolg kwam genaamd Star Wars Jedi: Survivor. Ook deze is zeker de moeite waard!



NieuwsFilm

meest populair