Nieuwe 'Anaconda' volgt waarschijnlijk de gave "New Nightmare-route"

Nieuwe 'Anaconda' volgt waarschijnlijk de gave "New Nightmare-route"

De cultklassieker kijkt een beetje af bij de film New Nightmare van Wes Craven.

In 1994 verscheen van regisseur Wes Craven de film New Nightmare, de zevende film in de A Nightmare on Elm Street-reeks. Nu neemt de nieuwe Anaconda-film een voorbeeld aan de cultklassieker.

New Nightmare laat zien hoe de actrice Heather Langenkamp zowel zichzelf als het personage Nancy Thompson speelde. Nancy is de ster uit de eerste film en de 'final girl'. Als zichzelf vraagt Heather zich af of ze nog een keer de rol van Nancy moet spelen. En dan komt Freddy een kijkje nemen.

Anaconda
Nu meldt Jeff Sneider tijdens podcast The Hot Mic dat de nieuwe Anaconda-film, begin 2020 aangekondigd door Sony Pictures, deze aanpak in grote lijnen gaat volgen.

Sneider meldt dat in de film de acteurs versies van zichzelf spelen en dat er zelfs acteurs zijn die nog voor de filmrollen moeten tekenen. Een deel van de fictieve film zou al wel opgenomen worden in de daadwerkelijke film wanneer de zaken plotseling ontsporen door de aanwezigheid van een echte grote slang.

Origineel
De eerste film komt uit 1997 en heeft rollen voor onder andere Jennifer Lopez, Ice Cube, Eric Stoltz en Owen Wilson. De film werd erg matig ontvangen, maar was wel een financieel succes.


In de originele film trekt een filmploeg de Zuid-Amerikaanse jungle in op zoek naar een verloren inheemse stam. Wanneer ze een verwarde man oppikken met een verhaal over een gigantische slang slaat de film om in een maffe monsterfilm.

NieuwsFilm

meest populair