Actrice Mia Goth zou mannelijke collega hebben mishandeld

Actrice Mia Goth zou mannelijke collega hebben mishandeld

Wordt er hierdoor een punt gezet achter haar veelbelovende carrière?

De Britse actrice Mia Goth is alsmaar een grotere naam aan het worden in Hollywood, maar nu komt ze behoorlijk negatief in het nieuws. Zij is namelijk aangeklaagd wegens mishandeling door een figurant.

Niemand minder dan Martin Scorsese liet enige tijd geleden genoten te hebben van Goth in de horrorfilms X en Pearl, maar als zij schuldig wordt bevonden is het nog maar de vraag of regisseurs en studios nog wel met haar willen werken.

Cameo
Een figurant, genaamd James Hunter, van de aankomende A24-horrorfilm MaXXXine, waarin de hoofdrol is weggelegd voor Goth, beweert dat de actrice hem opzettelijk tegen zijn hoofd zou hebben geschopt. Hunter zegt dat hij hierdoor zelfs een hersenschudding heeft opgelopen.

Hunter wist een klein rolletje te bemachtigen en zou drie dagen filmen. De eerste dag moest hij enkele uren op de grond liggen, doordrenkt in nepbloed. In deze scène zou Goth langs hem rennen of over hem heen moeten stappen, maar tijdens de vierde take ging het mis.

Incident
Hunter beweert dat de actrice op hem ging staan, iets waar hij dan ook over klaagde bij een van de regieassistenten, die dit weer doorspeelde aan Goth. Dit lijkt de actrice in het verkeerde keelgat te zijn geschoten, want tijdens de volgende take zou zij Hunter tegen zijn hoofd hebben geschopt.



Hunter rapporteerde ook dit incident, maar zowel Goth als regisseur Ti West wilden er niks van weten en boden hem geen medische hulp aan. Hunter zegt dat Goth hem vervolgens kleineerde en hem uitdaagde er iets aan te doen.

Aanklacht
Hunter hoefde ook niet terug te keren. Het castingbureau liet hem weten dat ze zonder hem verder zouden gaan. De figurant onderneemt nu stappen en klaagt Goth aan voor mishandeling.



De aanklacht omvat ook een beschuldiging van onterecht ontslag. Meer informatie zal ongetwijfeld snel volgen.

NieuwsFilm

meest populair