Michael J. Fox noemt de ziekte Parkinson een zegen

Michael J. Fox noemt de ziekte Parkinson een zegen

Michael J. Fox neemt een award in ontvangst voor de documentaire [i]Still: A Michael J. Fox Movie[/i] die over zijn Parkinson-ziekte gaat.

Michael J. Fox mocht een award ophalen voor zijn documentaire Still: A Michael J. Fox Movie. De acteur uit Back to the Future heeft een bijzonder positieve kijk op zijn ernstige ziekte.

De 62-jarige ster zei in zijn toespraak bij de National Board of Review: "Parkinson is voor mij een zegen. Het is een zegen dat steeds meer eist. Het heeft mij een luisterend oor gegeven over wat mogelijk is."

Winnende documentaire
Verwijzend naar regisseur Davis Guggenheim die de winnende documentaire maakte, zei Michael J. Fox: "We denken dat documentaires journalistiek zijn. Dat zijn ze ook. Maar ze zijn ook cinematografisch. En hij is daar een meester in."

De ster praat moeilijk door zijn progressieve ziekte, zoals in onderstaande YouTube-video van Access Hollywood te horen is. Maar hij vervolgde met: "Hij kreeg me zover dingen te vertellen die ik nooit verteld zou hebben. Dus dank je wel broeder. Je hebt een groot talent."

Eigen Parkinson-fonds
Michael J. Fox heeft zijn diagnose sinds 1991. Hij was toen 29 jaar. Vanaf 2000 zet hij zich in voor zijn eigen Parkinson-fonds en doneerde hoge bedragen aan onderzoeken. Voor zijn inzet was er namelijk nog weinig bekend.



NieuwsFilm

meest populair