Het Marvel Cinematic Universe heeft zojuist weer een "nieuwe Thanos" geïntroduceerd

Het Marvel Cinematic Universe heeft zojuist weer een "nieuwe Thanos" geïntroduceerd

We gaan de Kingpin een stuk vaker zien in toekomstige MCU-projecten.

De eerste fases van het Marvel Cinematic Universe leidden allemaal tot één grote vijand waar iedereen het tegen op moest nemen: Thanos. De opvolger van Thanos moest Kang the Conqueror worden, maar de toekomst van dat personage is momenteel onduidelijk. We weten nu wel dat we een andere iconische schurk een stuk vaker zullen gaan zien.

Let op! Dit artikel bevat SPOILERS voor de Marvel-serie Echo op Disney+.

Kang
Nadat Marvels 'Infinity Saga' ten einde kwam met Avengers: Endgame ging de 'Multiverse Saga' van start. De vijand Kang the Conqueror nam het stokje van Thanos over als de nieuwe overkoepelende vijand waar alle helden het uiteindelijk tegen op moesten nemen in Avengers: The Kang Dynasty en Avengers: Secret Wars.

Kang werd al in Ant-Man 3 en Loki vertolkt door acteur Jonathan Majors, maar hij is onlangs ontslagen nadat hij schuldig werd bevonden aan het mishandelen van zijn ex-vriendin. Of Marvel doorgaat met een andere acteur in de rol of een geheel andere vijand, moeten we nog zien.

Street Level
Het MCU is in korte tijd flink uitgebreid met de komst van vele series op Disney+, naast de films. Daarnaast zijn ook nog eens de personages uit de Marvel-series van Netflix geïntroduceerd in het MCU en zijn deze series nu definitief onderdeel van het MCU.


Eén personage uit de Netflix-series die nu een enorme rol gaat spelen in het MCU is niemand minder dan Wilson Fisk/Kingpin (Vincent D'Onofrio). Hij was al de antagonist in Hawkeye en de onlangs verschenen Echo-serie, maar zijn rol gaat nu een stuk groter worden.

Burgemeester
In de aftitelingsscène zien we dat Fisk aandachtig naar een nieuwsitem over de burgemeestersverkiezingen van New York City kijkt. In de serie Daredevil: Born Again zullen we waarschijnlijk zien hoe Fisk potentieel de burgemeester van New York wordt.


Hierdoor zal Fisk een nog prominentere positie krijgen in het gehele MCU en wordt hij door Echo-producent Brad Winderbaum als de "street-level Thanos". Dit houdt in dat hij de grote vijand wordt in meerdere MCU-verhaallijnen, waaronder misschien wel die van Spider-Man.

NieuwsFilm

meest populair