Julia Roberts zal nooit meer met deze beroemde acteur samenwerken na behoorlijke ruzie

Julia Roberts zal nooit meer met deze beroemde acteur samenwerken na behoorlijke ruzie

De actrice vindt Nick Nolte 'walgelijk' maar hij is ook geen fan van haar.

Het komt wel vaker voor, dat acteurs samenwerken voor een film maar hier allesbehalve van genieten. Zo kwam er recentelijk een artikel langs op FilmTotaal, waarin stond dat Brad Pitt en Tom Cruise nooit meer zullen samenwerken. Nu zijn Julia Roberts en Nick Nolte aan de beurt.

Het gaat hier om de film I Love Trouble, die precies 30 jaar geleden uitkwam. Hierin zijn de hoofdrollen weggelegd voor Roberts en Nolte. Laatstgenoemde kruipt in de huid van een beroemde verslaggever voor de Chicago Herald, genaamd Peter Brackett.

Wraak
Brackett komt de beeldschone en ambitieuze Sabrina Peterson (Roberts) tegen. Zij werkt eveneens als journaliste, maar dan wel voor de concurrent The Post. Als gevolg hiervan besluit Brackett een grap met haar uit te halen.

Peterson laat dit niet zomaar gebeuren en neemt 'wraak' door op haar beurt weer Brackett voor de gek te houden. Wat begon als een grapje wordt telkens serieuzer. De twee blijven elkaar het leven zuur maken totdat ze aan dezelfde zaak moeten werken.

Echte leven
In het echte leven konden Roberts en Nolte het ook allesbehalve goed met elkaar vinden. Tijdens de opnames werd het al snel duidelijk dat de twee niet samen door een deur kunnen. Roberts zegt dat Nolte zich als een macho gedroeg, iets dat de acteur alleen nog maar meer ging doen om haar te irriteren.


Dit werd echter zo erg dat Disney de film besloot aan te passen. Zij hadden de film beschreven als een romantische komedie, maar maakten er weer een thriller van toen ze erachter kwamen dat er totaal geen chemie was tussen de twee hoofdrolspelers.

Aanpassen
Daar blijft het niet bij. Roberts en Nolte weigerden nog samen te werken richting het einde, waardoor een deel van het verhaal herschreven moest worden of de acteur apart hun delen moesten filmen. Er werd dan ook gebruik gemaakt van 'stand-ins'.



Na de opnames haalde Roberts naar Nolte uit en noemde ze de acteur walgelijk. Hij beet op zijn beurt weer van zich af: "Het is niet echt vriendelijk om iemand walgelijk te noemen, maar dat is zij ook niet. Zij is geen leuke persoon, iedereen weet dat". De twee acteurs hebben hierna nooit meer samengewerkt.

NieuwsFilm