De Academy hoeft Kevin Hart niet meer te vragen om de Oscars te presenteren: "komedieonvriendelijk"

De Academy hoeft Kevin Hart niet meer te vragen om de Oscars te presenteren: "komedieonvriendelijk"

Hij had het bijna gedaan in 2019 maar het zal er nooit meer van komen.

Het is altijd een hele opgave om de Oscars te presenteren. Menig (film)talent heeft al eerder laten weten dat het behoorlijk lastig is, maar de Academy hoeft in ieder geval niet meer Kevin Hart te vragen. Hij zal het namelijk nooit doen.

Hij kwam hier wel behoorlijk dichtbij. In 2019 zou de Jumanji-ster de gastheer bij de Oscars zijn, maar zag hier uiteindelijk toch vanaf nadat oude tweets opdoken. Hierin maakte hij enkele homofobe opmerkingen, waardoor hij onder vuur kwam te liggen.

Nooit meer
Hoewel Hart ook meer dan genoeg steun kreeg, zoals die van de bekende talkshowpresentatrice Ellen DeGeneres, keerde hij niet terug. Nu zegt hij zelf dat het er ook nooit meer van zal komen. De reden daarvoor? Hart zegt dat awardshows te kil zijn.

Zo zegt de acteur: "Er ligt heel veel druk op de komiek en welke grappen hij wel en niet mag maken. Sommige collega's weten hoe het moet. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Chris Rock, Billy Crystal, Tina Fey, Amy Poehler en natuurlijk Ricky Gervais".

Zelf niet
Zelf zal Hart het niet doen: "Ik ga de Oscars, de Globes of wat dan ook niet presenteren. Het zijn gewoon geen komedievriendelijke omgevingen meer". De Oscar-uitreiking dit jaar zal weer door Jimmy Kimmel gehouden worden en vindt op 10 maart plaats in Los Angeles.



NieuwsFilm

meest populair