Historische winst voor Lily Gladstone bij Golden Globes: Niemand begreep haar bedankje

Historische winst voor Lily Gladstone bij Golden Globes: Niemand begreep haar bedankje

Lily Gladstone sprak de aanwezigen toe in een oude taal en bedankte voor het vertrouwen in 'Killers of the Flower Moon'

Lily Gladstone mocht een Golden Globe ophalen voor beste actrice. De ster uit Killers of the Flower Moon was alleen even niet te verstaan in haar speech. Ze sprak het publiek namelijk toe in een oude taal.

Lily is de eerste actrice uit de inheemse bevolking die openlijk een award krijgt in Hollywood. Ze behoort tot de Blackfoot, een indianenstam. En ze nam de moeite om mensen in haar taal te bedanken, zoals in de onderstaande YouTube-video van Access Hollywood te horen is.

Historische winst
Lily zei ook: "Dit is een historische winst en het is niet alleen van mij. Ik houd het vast voor mijn zusters en mijn moeder. Het is voor elk kind dat zich niet gezien voelt, maar een droom heeft en zich gesteund voelt door onze verhalen en ons vertrouwen."

Daarna bedankte ze Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio en Robert De Niro, die zichtbaar ontroerd waren. De film duikt in een pijnlijk stukje Amerikaanse geschiedenis. Nog altijd worden de reservaten niet vol meegeteld.

Vol vertrouwen
Het filmscenario ging gepaard met ongelooflijk veel voorbereiding. Lily kreeg daarbij kansen die ze nog niet eerder gekregen had. Ze zei: "Bedankt dat jullie de industrie veranderen. Jullie zijn geweldige partners."



NieuwsFilm

meest populair