Topactrice Jodie Foster over jongeren geboren tussen 1997 en 2012: "echt vervelend"

Topactrice Jodie Foster over jongeren geboren tussen 1997 en 2012: "echt vervelend"

Jodie Foster zegt moeite te hebben met Gen Z, want ze zijn knap irritant op de werkvloer.

Jodie Foster uit Silence of the Lambs gaat al zo'n 50 jaar mee in Hollywood. De nu 61-jarige actrice is te zien in Nyad en de serie True Detective: Night Country.

Met al haar filmervaring zegt zij zich wel te irriteren aan Gen Z, ook al helpt zij jongere acteurs wel hun weg te vinden in filmland. Hier in een recent interview met The Guardian zegt ze: "Ze zijn knap irritant op de werkvloer."

Moeilijke generatie
Ze zegt over de jongeren geboren tussen 1997 en 2012: "Ze zijn van: 'Nah, ik voel het niet zo vandaag. Ik kom wel om 10.30.' Of met emails, dat ik zeg dat het vol fouten zit en of ze de spelling wel hebben gebruikt. En dan zeggen ze: 'Waarom zou ik? Is dat niet beperkend?'"

Toch is Jodie de oudere mentor die de jongere generatie helpt. Ze zegt: "Ik reik uit naar jongere actrices. Dat doe ik vanzelf, want opgroeien is moeilijk. Ze moeten leren te ontspannen en niet na te denken."

Geen hoofdrol
Ook zegt ze: "Ze moeten leren wat hen zichzelf maakt. Daar kan ik bij helpen zonder dat ik die hoofdrol speel in hun leven." Ze vertelt meer in de onderstaande YouTube-video van Jimmy Kimmel.



NieuwsFilm

meest populair