Martin Scorseses nieuwste wordt een 80 minuten durende film over Jezus

Martin Scorseses nieuwste wordt een 80 minuten durende film over Jezus

Martin Scorsese laat een wens van de paus in vervulling gaan, een film maken over Jezus.

Legendarische regisseur Martin Scorsese is begonnen met werk aan zijn volgende film, en laat daarmee de wens van een wel heel bijzondere persoon in vervulling gaan. Niemand minder dan de paus had Scorsese gevraagd een film te maken over Jezus.

Scorsese's nieuwste film is gebaseerd op het boek A Life of Jesus van auteur Sh?saku Endō. Scorsese maakte met de film Silence in 2016 al eerder een film gebaseerd op het werk van de schrijver.

Niet prediken
De regisseur wil met de film een manier vinden om religie toegankelijker te maken voor het publiek. Hij wil zich focussen op de lessen die we van Jezus kunnen leren zonder naar het publiek te prediken.

2023 was het jaar van de lange films, iets waar filmmakers als Scorsese en Christopher Nolan veel commentaar op kregen. De laatste film van Scorsese, Killers of the Flower Moon, duurde maar liefst 206 minuten. Maar zijn nieuwe film moet niet langer dan tachtig minuten gaan duren.

The Last Temptation of Christ
Deze nieuwe film is overigens niet de eerste film die de Goodfellas-regisseur maakt over de zoon van God. In 1988 maakte hij The Last Temptation of Christ met Willem Dafoe in de hoofdrol. De film werd destijds bekritiseerd door de christelijke gemeenschap voor het niet volgen van Bijbelse teksten.



NieuwsFilm