"Ik wou dat ik veel mooier was," aldus de balende Meryl Streep

"Ik wou dat ik veel mooier was," aldus de balende Meryl Streep

De kritische Meryl Streep is niet onder de indruk van haar rol in 'The French Lieutenant's Woman'

Meryl Streep geldt als de beste actrice van haar generatie met een hoop nominaties en filmprijzen. En ze blijft acteren, want de ster uit The Devil Wears Prada was recent te zien in Don't Look Up, The Prom en Little Women.

Toch gaat de 74-jarige ster niet uit van wat recensenten van haar vinden. Haar zelfkritiek overstijgt zelfs elk compliment. Vooral haar rol in The French Lieutenant's Woman uit 1981 moet het ontgelden - ook al kreeg ze daar een Oscar-nominatie voor.

Niet mooi genoeg
Zo valt hier bij Simply Streep te lezen dat ze kort na het uitbrengen van de film zei: "Kijkend naar de film wou ik dat ik veel mooier was. Je hoort op je rol te lijken. Het personage had een intense schoonheid nodig. Dat heb ik niet."

Hieronder vertelde ze in de YouTube-video van The Graham Norton Show over die film: "Ik was jong en nieuw hierin. Een actrice speelde de vrouw van een lieutenant. Een Amerikaanse speelde een Britse. Ik hoor en zie dat nu."

Kunstmatig uitgevoerd
Ook zei ze genadeloos dat ze ervan baalde: "De hele film was kunstmatig. Ik ben er niet tevreden over. Ik vind niet dat ik de rol doorleefde. Je wilt de rol altijd anders doen dan je destijds deed."



NieuwsFilm

meest populair