Levende legende Michael Caine start een compleet nieuwe carrière op 90-jarige leeftijd

Levende legende Michael Caine start een compleet nieuwe carrière op 90-jarige leeftijd

Na een lange carrière als acteur gaat hij nu aan de slag als schrijver.

De 90 jarige Sir Michael Caine liet eind vorig jaar weten nu echt te stoppen met acteren. Decennialang was hij te zien in talloze films en series, maar ondanks het feit dat hij de filmwereld nu achter zich laat, betekent dat niet dat hij niet meer zal werken.

De acteur, o.a. bekend van de nodige Christopher Nolan films zoals Inception en The Dark Knight-trilogie, is namelijk aan het schrijven geslagen. Sterker nog, Caine heeft nu al zijn eerste boek uitgebracht, genaamd 'Deadly Game'.

Verhaal
Zijn thriller draait om een special agent genaamd Harry Taylor. Hij krijgt de opdracht een mysterieuze doos gevuld met uranium te vinden, die recentelijk gestolen werd. Om erachter te komen waar de uranium zich bevindt, moet hij de nodige criminelen aan de tand voelen.

Hij zal zich echter moeten haasten, want de uranium zou gebruikt kunnen worden om gigantische bommen mee te maken. De onorthodoxe Harry zet alles op alles, ook als hem dit zijn eigen carrière en reputatie zou kunnen kosten.

Inspiratie
Naar verluidt zou de naam van het personage een knipoog zijn naar Caine's terugkerende spionagepersonage Harry Palmer maar ook naar zijn film Harry Brown. Caine liet weten dat hij zich voor zijn boek heeft laten inspireren door de Tom Clancy verhalen.



NieuwsFilm

meest populair