Onder één voorwaarde maakt Paul Verhoeven weer een grote scifi-film als 'RoboCop'

Onder één voorwaarde maakt Paul Verhoeven weer een grote scifi-film als 'RoboCop'

Hoe gaaf zou het zijn als de 85-jarige Verhoeven nog één keer terugkeert naar het scifictiongenre?

In de jaren tachtig en negentig stond de naam Paul Verhoeven garant voor gewaagde grootschalige sciencefictionfilms die sociale satire combineerden met Hollywoodspektakel.

Denk hierbij niet alleen aan cyborg-politiefilm RoboCop, maar ook zijn door Arnold Schwarzenegger aangevoerde Philip K. Dick-verfilming Total Recall en Starship Troopers.

Verhoeven = harde scifi
De Nederlandse regisseur is dus verantwoordelijk geweest voor een aantal van de meest herkenbare scifi-klassiekers, maar heeft in de 21e eeuw helaas geen film meer in het genre gemaakt.

In plaats daarvan heeft Verhoeven zich sinds Zwartboek genesteld in Europa met Franse thrillers als Elle (2016) en Benedetta (2021).

Toch nog een kans?
Nu de 85-jarige Verhoeven zich voorbereidt op de opnames van zijn volgende project, onthult hij dat hij nog niet helemaal klaar is met films in het scifi-genre.



Tijdens een interview met Metrograph.com liet Verhoeven namelijk weten dat hij graag weer een film in het genre zou willen maken, maar dan wel als er een script is dat inhoudelijk zo sterk is als de eerder genoemde voorbeelden.

Hollywood is te soft
Aldus Verhoeven: "Als iemand me een script zou geven als RoboCop of Total Recall zou ik er niet over twijfelen. Ik ben het alleen nog niet tegengekomen."



En hoewel dat scifi-project dus nog op zich laat wachten, heeft Verhoeven genoeg om zich bezig mee te houden. Hij wil namelijk later dit jaar beginnen met de opnames van politieke thriller Young Sinner.

NieuwsFilm

meest populair