Weer veel rokende actrices: ongezonde gewoonte wordt weer hip

Weer veel rokende actrices: ongezonde gewoonte wordt weer hip

De woorden 'stoer' en 'sexy' worden weer telkens meer geassocieerd met roken.

We krijgen wel vaker te horen van bekende sterren hoe we ons zouden moeten gedragen of moeten leven om een gezond en groen leven te leiden, maar het valt ook dat steeds meer Hollywood-sterren weer roken. Niet echt een goed voorbeeld dus.

Vorige maand werd Lily-Rose Depp, o.a. bekend van The Idol, gespot in Cannes met een sigaret terwijl ze poseerde voor paparazzi. Brock Colyar, een journalist van het New York Magazine, zegt dat de foto duidelijk is geënsceneerd.

Meer
Zo zegt Colyar: "Hoe nonchalant ze ook probeert over te komen, ze wist dat ze gefotografeerd zou worden en het roken is een bewuste keuze. Helaas ziet ze er op de kiekjes wel fantastisch uit". Sommigen beweren dat Depp reclame maakt voor roken, maar zij is niet de enige bekendheid die wordt gespot met een peuk.

De nodige Gen Z-sterren lijken het ooit zo geliefde attribuut van het oude Hollywood weer terug in de mode te brengen. Zo werden bijvoorbeeld ook Anya Taylor-Joy (The Queen's Gambit) en Jenna Ortega (Wednesday) rokend gefotografeerd. Zie deze kiekjes hier en hier.

Anders
Giles Harrison, al tientallen jaren actief als paparazzi, laat zich erover uit: "Er is duidelijk een verandering. Beroemdheden wilden de associatie met roken vermijden. Wanneer ik ze al eens rokend fotografeerde, werd me gevraagd dit te verwijderen. Dat is nu anders".



Kirbie Johnson, de Gloss Angeles podcast host, denkt te weten hoe het komt: "Ik haat dat ik dit moet toegegeven, maar er is iets 'sexy's' aan het roken van een dunne sigaret: de lippen, de rook, hoe de sigaret ligt tussen de vingers".

NieuwsFilm

meest populair