Gerard Butler ook te zien in live action-versie van 'How to Train Your Dragon'

Gerard Butler ook te zien in live action-versie van 'How to Train Your Dragon'

De acteur is vooralsnog de enige die terugkeert voor zijn rol uit de geliefde trilogie.

Gerard Butler was te zien in de nodige actiefilms, zoals 300 en Olympus Has Fallen. Ook was de acteur te horen als Stoick the Vast in de How to Train Your Dragon-films, een rol die hij nu opnieuw op zich zal nemen.

Er komt namelijk een live-action adaptatie aan van de geliefde animatiefilm, waarvoor eveneens Dean DeBlois terugkeert. Hij was de schrijver en de regisseur van de animatie-trilogie en zal nu dus de live-action versie voor zijn rekening nemen.

Verhaal
In How to Train Your Dragon staat Hiccup, een jonge Viking, centraal. Hij wordt gedwongen om net zoals al zijn voorvaders een drakendoder te worden. Wanneer hij een gewonde draak vindt en een band met deze opbouwt, ligt dit dan ook niet goed bij de stam en zijn vader, Stoick.

Hiccup zal deze keer gespeeld worden door nieuwkomer Mason Thames, o.a. bekend van The Black Phone, terwijl Nico Parker, bekend van The Last of Us, te zien zal zijn als Astrid, Hiccups vriendin.

Live-action
Het is niet zo heel gek dat Universal en Dreamworks wel zin hebben in meer How to Train Your Dragon-avonturen. De oorspronkelijke trilogie werd extreem goed onthaald en bracht maar liefst 1,6 miljard dollar wereldwijd op. De live-action film zal op 13 juni 2025 te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair