Eerste recensies voor krankzinnige horrorfilm 'Night Swim': kijken of skippen?

Eerste recensies voor krankzinnige horrorfilm 'Night Swim': kijken of skippen?

De eerste film van het nieuwe jaar is zoals vanouds een matige horrorfilm.

Het is bijna een traditie in de bioscopen dat in het eerste weekend van januari een horrorfilm van twijfelachtige kwaliteit uitkomt. Dit jaar is het de beurt aan Night Swim, een film over een behekst zwembad. Wordt de traditie van slechte horrorfilms in januari voortgezet? Of mag deze toegevoegd worden aan het korte rijtje goede horrorfilms, waar vorig jaar nog M3gan aan werd toegevoegd

De eerste recensies zijn inmiddels binnen en het ziet er helaas niet al te positief uit. De film met Wyatt Russell en Kerry Condon scoort een bedroevende 26% op Rotten Tomatoes. Volgens de critici is de film niet eng en te lang.

Geld terug vragen
"Ouders met kinderen kunnen gerust naar het zwembad gaan, niks in deze film zal je bang maken voor het water," schrijft een recensent van de San Francisco Chronicle. "Als dit een lokaal zwembad was, zou ik mijn geld terug vragen," schrijft een andere.

The Wall Street Journal schrijft: "De film lijkt voorbestemd om snel naar de bodem van ons geheugen te zinken, en net als de zwemmers in deze film spoorloos te verdwijnen. "

Sterke familie dynamiek
Toch zijn er een aantal critici nog redelijk positief. "Deze film krijgt nul punten voor originaliteit, maar een sterke familie dynamiek gekoppeld met traumatische gebeurtenissen maken het toch een aardige film," lezen we in een recensie van spectrum culture.



Night Swim is gebaseerd op een korte film die je op youtube kan bekijken. De meeste critici zijn het erover eens dat je beter de korte film kan bekijken, en je tijd niet hoeft te verspillen aan de bioscoopfilm.

In Night Swim is de familie Waller net verhuisd naar een nieuw huis, snel komen ze erachter dat er een paranormale entiteit in hun zwembad verschuilt. Je kan Night Swim vanaf nu in de bioscopen zien.

NieuwsFilm