America Ferrera uit 'Barbie' spot met films: "Ik ben Hollywoods idee van imperfectie"

America Ferrera uit 'Barbie' spot met films: "Ik ben Hollywoods idee van imperfectie"

America Ferrera spreekt zich uit over de onrealistische verwachtingen voor vrouwen in Hollywood.

America Ferrera viel in Barbie meer op dan anders. Dat komt door die speech over de tegenstrijdige rollen die vrouwen verwacht worden na te leven - en het loslaten van die onmogelijke ideeën.

Hier in een recent interview met Elle vertelt de prachtige 49-jarige ster uit Ugly Betty en The Sisterhood of the Traveling Pants: "Ik ben Hollywoods idee van imperfectie, wat eigenlijk ronduit belachelijk is."

Onmogelijke actrices
Ze vervolgt over het onmogelijke en bespottelijke beeld dat haar opgelegd werd: "Als ik zo terugkijk op mijn carrière heb ik een normaal lichaam gehad en vond men dat te rond. Eigenlijk is het idioot dat we mijn casting destijds baanbrekend werk vonden."

In haar onderstaand Instagram-bericht vertelt ze daar meer over. Ook zegt ze in het interview voor het event Women in Hollywood: "Het maakt me niet uit en ik voel me niet alleen. Zoveel vrouwen worden dapper genoemd, maar we zitten in heel normale lichamen."

Bepalend in Hollywood
America Ferrera is een van de meest bepalende vrouwen in Hollywood in 2023 geweest. Ze besluit met: "Ik wil in de toekomst niet in een box geplaatst worden, want ik ben geen stereotype. Ik wil niet doen wat klopt volgens een cultuur of een vinkje."



NieuwsFilm

meest populair