Emilia Clarke mist "aanzienlijk deel van haar hersenen" na twee ingrijpende medische ingrepen

Emilia Clarke mist "aanzienlijk deel van haar hersenen" na twee ingrijpende medische ingrepen

Emilia Clarke heeft een ernstige aandoening, een hersenanyreusma, maar kan normaal functioneren

Emilia Clarke is in veel opzichten bijzonder. De actrice uit Game of Thrones en Terminator Genisys werkt namelijk door waar anderen dat niet meer kunnen.

Emilia Clarke is namelijk al twee keer geopereerd aan haar brein. Toen zij in 2011 aan de beroemde serie werkte, bleek ze een hersenaneurysma te hebben. Bij die aandoening kan een bloedvat uitstulpen en scheuren. Dit kan tot fatale interne bloedingen leiden.

Deel brein weg
Bij Emilia leidde dat tot helse pijnen en uitval van delen van haar lijf. Ze mist ook een aanzienlijk deel van haar hersenen. Dat deel is gewoon dood. Maar de rest van haar brein loste dat gelukkig zelf op. Ze functioneert normaal.

Ze zei hieronder in de YouTube-video van Access Hollywood in een interview met BBC's Sunday Morning: "Ik behoor tot een minderheid van de mensen die dit na kan vertellen. Ik heb geluk gehad en kan lachen als ik de scans van mijn hoofd zie. Delen van het brein stierven bij mij af maar het bloed vond een nieuwe route."

Informeren bij herstel
Samen met haar moeder heeft zij nu een stichting opgezet genaamd SameYou dat anderen informeert en helpt bij herstel. De ster is binnenkort te zien in haar nieuwe film The Pod Generation.



NieuwsFilm

meest populair