Acteur Tom Wilkinson plotseling overleden: uit deze films ken je de Brits acteur

Acteur Tom Wilkinson plotseling overleden: uit deze films ken je de Brits acteur

Op 75-jarige leeftijd is de Britse acteur Tom Wilkinson die je kent uit Batman Begins en The Full Monty.

Er verschijnen op verschillende sites al de nodige overzichten van bekende namen uit de filmwereld die dit jaar zijn overleden. Nu komt er nog een naam bij. Acteur Tom Wilkinson is onverwacht op 75-jarige leeftijd heengegaan.

Deadline meldde als eerste het nieuws dat de voor twee Oscars genomineerde acteur deze zaterdag is overleden. Verdere details werden niet bekendgemaakt, al is er wel een officieel bericht van zijn manager.

Plotseling
"Met veel verdriet maakt de familie van Tom Wilkinson bekend dat hij op 30 december plotseling thuis is overleden," aldus een verklaring van zijn manager. "Zijn vrouw en familie waren bij hem. De familie vraagt op dit moment om privacy."

Wilkinson werd voor zijn rollen in Michael Clayton en In The Bedroom genomineerd voor een Oscar en won een Bafta voor zijn aandeel in The Full Monty. Voor zijn rol in de miniserie John Adams won hij een Emmy.

Grote films
De acteur was in een aantal grote Hollywoodfilms te zien. Bijvoorbeeld Shakespeare in Love, Batman Begins, The Grand Budapest Hotel, Valkyrie, The Lone Ranger en Mission: Impossible - Ghost Protocol.


Zijn laatste rol had Wilkinson in de tv-serie The Full Monty van Disney+, die dit jaar online verscheen. Op de IMDb staat nog een film met de acteur gepland, namelijk Bone in the Throat met onder andere Vanessa Kirby en Steven Mackintosh.

NieuwsFilm

meest populair