Waarom Sigourney Weaver weigerde de vrouw van Sylvester Stallone te spelen

Waarom Sigourney Weaver weigerde de vrouw van Sylvester Stallone te spelen

Sigourney Weaver roept om sterke vrouwenrollen in actiefilms, maar wees toch een hoofdrol af in 'The Expendables' omdat ze geen stereotype vrouwelijke actieheld wilde spelen

Sigourney Weaver zette een legendarische actieheldin neer in de Alien-reeks. Toch weigerde zij het aanbod van Sylvester Stallone om zijn vrouw te spelen in The Expendables-reeks.

De 77-jarige acteur stelde bij zijn eerste deel voor dat Sigourney de hoofdrol zou pakken, aldus het artikel hier in Far Out Magazine. Sigourney wilde echter niet. Het kan zijn dat zij bang was om een stereotype vrouwelijke actieheld te spelen. Dat ligt haar niet.

Toch lijkt de afwijzing een vreemd besluit, want Sigourney bekritiseerde Hollywood vaak om de slechte rollen voor vrouwen in actiefilms. Ook irriteerde het haar mateloos dat haar iconische personage in de scifi-reeks werd weggezet als een toevalstreffer voor een vrouw.

Ze vertelde: "Ik val buiten de lijnen. Ik word niet gerekend tot de actiehelden, want ik ben een vrouw. Maar ik hoor ook niet thuis in het rijtje van Glenn Close en Meryl Streep, want ik ben een actieheld."

Ze zei na de vrouwelijke actiehelden van Angelina Jolie, Jennifer Lawrence en Scarlett Johansson tegen Yahoo: "De wereld verandert, al ging dat traag. Ripley was heel lang uniek in het rijtje vrouwelijke personages. En nu niet meer. Heerlijk!"



Sigourney Weaver bleek zelf in elk genre thuis met films als Ghostbusters, Copycat en Avatar. De 74-jarige superster zat niet om werk verlegen, maar wilde sterke rollen voor vrouwen zien. Ze vertelt meer in de bovenstaande YouTube-video van CBS Sunday Mornings.

NieuwsFilm

meest populair