Amazon maakt zich niet populair: Prime Video komt vanaf volgend jaar met advertenties

Amazon maakt zich niet populair: Prime Video komt vanaf volgend jaar met advertenties

Amazon volgt het voorbeeld van Netflix en Disney en gaat in het buitenland ook advertentie vertonen.

Vanaf januari 2024 krijgen Amazon Prime Video gebruikers in verschillende landen advertenties voorgeschoteld als ze films en series kijken op de streamingdienst. Amazon komt vanaf dat moment ook met een nieuw en duurder abonnement zonder reclames. In Nederland hoeven we ons voorlopig nog niet druk te maken, er is nog geen datum bekend wanneer hier de films en series op Prime Video door advertenties verstoord worden.

Prime-abonnees in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk kunnen vanaf 29 januari reclames verwachten bij de streamingdienst. Gebruikers die $3 per maand extra betalen krijgen geen reclames te zien, het zogenaamde Amazon Prime Ad Free-abonnement.

Geluk in Nederland
Volgens Amazon zijn de advertenties en extra kosten nodig om ook in de toekomst 'meeslepende content' te kunnen blijven maken. Prime Video is het thuis voor populaire series zoals The Boys, The Wheel of Time, Reacher en The Rings of Power.

Later in het jaar zullen de advertenties ook in andere Europese landen te zien zijn. Vooralsnog staat Nederland niet op de lijst. Wij hebben hier in Nederland nog steeds geluk, in tegenstelling tot andere landen zijn de meeste streamingdiensten zoals Netflix, HBO Max en Disney+ hier nog steeds vrij van reclame.

Veranderingen in Streamingland
Het afgelopen jaar veranderde er veel in streamingland. Door de groeiende concurrentie hebben streamingdiensten steeds meer moeite om geld te verdienen. Streamingdiensten maakten abonnementen steeds duurder, stelden restricties in die moeten voorkomen dat gebruikers hun wachtwoorden delen en voerden abonnementen met advertenties in om meer geld te kunnen verdienen.



NieuwsFilm