Keren we in de volgende grote Ghibli-film terug naar een bekende wereld?

Keren we in de volgende grote Ghibli-film terug naar een bekende wereld?

Regisseur Hayao Miyazaki lijkt ernaar te hinten dat hij een vervolg wil maken op een van zijn beroemdste films.

Studio Ghibli heeft een behoorlijke geschiedenis, en hun reputatie is alleen maar versterkt door hun nieuwste release: The Boy and the Heron van animatielegende Hayao Miyazaki.

Het werk van Miyazaki is populairder dan ooit, en fans van de regisseur en Ghibli vragen zich dan ook af wat de volgende film wordt van de Japanse studio.

Onverwacht vervolg
Via een gloednieuwe documentaire getiteld 2399 Days With Hayao Miyazaki zou zijn gebleken dat Miyazaki hint naar een vervolg op Nausicaa of the Valley of the Wind, een van de eerste grote Ghibli-films.

Aan het einde van de documentaire, die laat zien hoe Miyazaki The Boy and the Heron maakt, eindigt met de vraag wat het volgende project wordt van de regisseur.

Terug naar een bekende wereld
We zien Miyazaki vervolgens praten over de toekomst, waarna een shot van Nausicaa volgt.



Miyazaki zegt dan: "Het is pijnlijk om terug te keren naar deze wereld". En hoewel dit geen bevestiging is van een vervolg op Nausicaa, liet de 82-jarige Miyazaki bemoedigend blijken dat hij gewoon verder wil werken.

Niet te stoppen
Producent Toshio Suzuki voegde in een ander interview toe: "Hij denkt elke dag aan zijn volgende project, en ik kan hem niet tegenhouden. Ik heb het opgegeven. Ik probeer hem niet meer te ontmoedigen, want hij houdt van zijn werk."



The Boy and the Heron draait nu in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair