Vervolg op duistere horrorthriller 'The Black Phone' krijgt goed nieuws

Vervolg op duistere horrorthriller 'The Black Phone' krijgt goed nieuws

De low-budget horrorfilm bracht vorig jaar wereldwijd 161 miljoen dollar in het laatje.

Doctor Strange-regisseur Scott Derrickson had vorig jaar groot onverwacht succes met de kritisch bejubelde horror-thriller The Black Phone.

In de film zagen we Mason Thames als een tienerjochie dat door een kindermoordenaar wordt ontvoerd en vastgezet in een geluidsdichte kelder.

Mysterieuze telefoon
In die kelder krijgt hij mysterieuze telefoontjes van een afgesloten telefoon. Dit blijken oproepen zijn van voorgaande slachtoffers, die hem willen helpen de moordenaar uit te schakelen.

Afgelopen oktober werd al bekend dat er een vervolg op komst is en dat Derrickson en C. Robert Cargill terug zullen keren om het script van het vervolg te schrijven en te produceren samen met Jason Blum.

Op één voorwaarde
Wat toen echter nog niet bekend was, was of Derrickson ook terug zou keren als regisseur. Hij zei er toen het volgende over:



"Het is mogelijk, maar nog niet definitief. Ik wil geen Black Phone-sequel maken zonder Ethan Hawke. Ik denk niet dat het dan nodig is om de film te maken."

De bevestiging
Een maand geleden werd gelukkig bekend dat niet alleen Ethan Hawke, maar ook Mason Thames, Madeleine McGraw, Jeremy Davies en Miguel Mora zullen terugkeren in het vervolg.



Tijdens een promotieronde voor horrorfilm Night Swim werd Blumhouse-producent Ryan Turek gevraagd of Derrickson nu wel of niet terugkeert, waarop hij reageerde met: "Ja, Scott komt terug. Ik kan niet veel meer dan dat zeggen, maar hij is weer van de partij."

The Black Phone 2 moet vanaf 27 juni 2025 in de bioscopen draaien.

NieuwsFilm

meest populair