'Men in Black'-acteur Mike Nussbaum overleden: uit welke films kennen we hem nog meer?

'Men in Black'-acteur Mike Nussbaum overleden: uit welke films kennen we hem nog meer?

Nussbaum was volgens zijn theatervakbond de oudste nog werkende acteur in Amerika.

Acteur Mike Nussbaum is overleden. Dat maakte zijn dochter bekend. Nussbaum is vooral bekend van Men in Black als het personage Gentle Rosenburg, een juwelier die eigenlijk een alien in vermomming is.

De acteur was 99 jaar oud. Volgens zijn dochter stierf hij aan ouderdom. "Hij was een geweldige vader en een goed mens," zo vertelt ze. "Hij hield van acteren en hij hield er ook van om andere mensen in de schijnwerpers te zetten."

Andere rollen
Naast Men in Black speelde Nussbaum verder in films als Things Change, House of Games, en Field of Dreams. Ook speelde hij Bob Drimmer in Fatal Attraction.

Nussbaum was ook heel actief in de theaterwereld. Nog tot aan zijn dood stond hij op de planken in Chicago. Volgens zijn theatervakbond Actor's Equity Union was hij zelfs de oudste nog werkende acteur in Amerika.

Nog steeds leuk
In 2021 werd de acteur gevraagd waarom hij het vak nog steeds beoefende. "Deels omdat het voor mij nog steeds leuk is," zei hij toen. "En ik werk graag met andere mensen, vooral jongere - ofja, in mijn geval zijn ze allemaal jonger dan ik," voegde hij daar met een lach aan toe.



NieuwsFilm

meest populair