Wordt 'Saw XI' een direct vervolg op 'Saw X'?

Wordt 'Saw XI' een direct vervolg op 'Saw X'?

Een van de producenten legt uit hoe de film gepositioneerd wordt op de bestaande tijdlijn van Saw.

Na het succes van Saw X wordt er druk gewerkt aan Saw XI en er worden nu al details gedeeld over wat we kunnen verwachten van de sequel.

Volgens franchise-producent Oren Koules zou de film zich heel goed direct na Saw X kunnen afspelen, wat betekent dat Jigsaw (Tobin Bell) ook in het elfde deel nog steeds in leven is.

Nog één keer Jigsaw?
Tijdens een gesprek met SFX Magazine zei Koules het volgende hierover:

"Cecilia leeft nog steeds. En de personages van Tobin en Shawnee zijn nog steeds in het buitenland. Dat lijkt mij het meest logische beginpunt voor het volgende deel."

Dom besluit?
De franchise benadeelde zichzelf behoorlijk door Jigsaw, de schurk van de franchise, te doden in Saw III. Regisseur Kevin Greutert liet eerder al eens weten hier spijt van te hebben:

"Ik denk wel dat we spijt hebben. Het zou een stuk makkelijker zijn om deze films te maken als dat niet was gebeurd, maar aan de andere kant worden de eerste drie delen wel als de beste uit de franchise beschouwd. Op dat moment wilden we alleen een trilogie maken, en het afmaken van Jigsaw was nodig om het verhaal geweldig te maken. Maar er zijn genoeg mensen die niet blij zijn met het besluit om hem dood te laten gaan."

Geldmachine
Ondertussen boert de franchise nog steeds erg goed. Saw X kostte slechts 13 miljoen dollar om te maken, maar bracht wereldwijd 110 miljoen dollar op. Een mooie winst dus voor Lionsgate.



Saw XI moet vanaf 27 september 2024 in de bioscopen draaien.

NieuwsFilm

meest populair