Dit is een van de succesvolste Nederlanders in Hollywood en je kent zijn naam waarschijnlijk niet

Dit is een van de succesvolste Nederlanders in Hollywood en je kent zijn naam waarschijnlijk niet

Arjen Tuiten werkt mee aan de grootste films, maar je hoort slechts beperkt over hem.

In Hollywood werken meer Nederlanders dan je denkt. Uiteraard zijn er enkele bekende en mindere bekende Nederlandse acteurs die Hollywood bereiken, maar ook achter de schermen zijn er enkele Nederlandse sterren.

Een van de grootste namen "behind the scenes" is Arjen Tuiten. Mogelijk heb je zijn naam snel voorbij zien komen, aangezien hij regelmatig wordt genomineerd voor zijn werk. Tuiten is grimeur alias een 'special effects make-up artist' en werkt mee aan heel wat grote Hollywood-producties.

Arjen Tuiten
Als we op de IMDb kijken dan zien we dat de 43-jarige Tuiten startte bij de tv-serie Baantjer (1995) en de film Ik Ook van Jou (2001).

Daarna vertrok hij naar Hollywood en zijn eerste films waren grote titels als The Time Machine (2002) en Terminator 3: Rise of the Machines (2003), met later Iron Man 2 (2010) en Ghostbusters: Afterlife.

Oscarnominaties
Tuiten kon ook aan de slag voor iets kleinschaligere producties, zoals Big Fish (2003) en Pan's Labyrinth (2006). Voor zijn werk aan Wonder (2018) en Maleficent: Mistress of Evil (2020) kreeg hij Oscarnominaties voor 'Best Achievement in Makeup and Hairstyling'.


Aan de grote 2022-films Babylon en The Killer werkte Arjen ook mee, en tijdens Ghostbusters: Frozen Empire (2024) was hij de 'special makeup & live action creature effects designer' aldus de IMDb.

Instagram
Tuiten laat ook het nodige van zijn werk zien op Instagram. Zeker een pagina om even te bekijken, hieronder recentere posts voor zijn werk aan Babylon en Ghostbusters: Afterlife.




NieuwsFilm

meest populair