De best ontvangen deel in het Marvel Cinematic Universe in 2023 staat nu op Disney+

De best ontvangen deel in het Marvel Cinematic Universe in 2023 staat nu op Disney+

De ontvangst van de Marvel-producties in 2023 was niet bepaald sterk, maar de afsluiter maakt wat goed.

Het Marvel Cinematic Universe bracht dit jaar drie films, twee live action-series en twee animatieseries voort. De ontvangst en opbrengst van de producties waren niet allemaal even sterk, maar het jaar wordt sterk afgesloten.

Na de films Ant-Man and the Wasp: Quantumania (Tomatometer: 46%), Guardians of the Galaxy Vol. 3 (82%) en The Marvels (62%), de series Secret Invasion (53%) en Loki seizoen 2 (82%) en de animatie-shots I Am Groot (geen score) startte afgelopen donderdag de animatieserie What If...? seizoen 2 op Disney+.

Sterk ontvangen
Het eerste seizoen noteerde met 94% al sterk op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Het tweede seizoen wordt niet veel anders ontvangen. De animatieserie staat op het moment van schrijven namelijk op een prima 92 procent na 12 reviews.

De serie bestaat uit negen afleveringen en is sinds afgelopen donderdag verschijnt iedere dag een nieuwe aflevering online. Er zijn als afleveringen verschenen over Nebula, Peter Quill, Happy Hogan en Iron Man.

Nog zes te gaan
Er verschijnen nog afleveringen waarin personages als Captain Carter, Kahhori, Hela, de Avengers en Strange Supreme de voornaamste gezichten zijn. Op 30 december wordt de laatste aflevering op Disney+ online gezet.


Het jaar 2024 wordt een tussenjaar voor het Marvel Cinematic Universe, met Deadpool 3 als enige bioscoopfilm en Echo en Agatha: Darkhold Diaries als de twee live action-series. Daarnaast debuteren er minimaal twee animatieseries, namelijk Eyes of Wakanda en Your Friendly Neighborhood Spider-Man.

NieuwsFilm

meest populair