Legendarische regisseur is grote fan van de 'Guardians of the Galaxy'-films

Legendarische regisseur is grote fan van de 'Guardians of the Galaxy'-films

Andere superheldenfilms interesseren hem niet zoveel, maar deze zijn een grote uitzondering.

De gesprekken over superheldenfilms evolueren constant, maar er zijn altijd veel mensen die ze verdedigen en die ze verafschuwen.

Martin Scorsese is bijvoorbeeld al meerdere malen 'viral' gegaan door zijn commentaar op het Marvel Cinematic Universe, en in navolging daarop worden steeds meer andere regisseurs gevraagd wat ze vinden van superheldenfilms.

Positief gestemde Mann
De nieuwste in dit rijtje namen is Michael Mann, de regisseur van Heat en Ferrari. Hij is iets positiever gestemd dan Scorsese, maar geeft wel aan zelf geen interesse te hebben in het maken van een superheldenfilm.

Tijdens de The Discourse-podcast van The Playlist werd Mann gevraagd naar superheldenfilms en hoe hij erover denkt. Daaruit bleek dat hij in elk geval fan is van James Gunn's eerste twee Guardians of the Galaxy-films.

Guardians-fan Mann
Aldus Mann: "Ik maak alleen films waar ik een passie voor voel. Dan ben ik namelijk op mijn best. Ik zou wel een regisseur willen zijn die je voor elke film kunt inhuren, maar daar ben ik waarschijnlijk niet goed in. Ik word er niet warm van.



Aan de andere kant vind ik bijvoorbeeld de Guardians of the Galaxy-films, niet zozeer de laatste, maar wel de eerste twee, geweldig om te kijken. De reden dat ze werken is omdat er een zeer goed gestructureerd verhaal achter zit. Ik wil trouwens wel een sciencefiction-film maken, maar niet over superhelden."

Drukke Mann
Mann staat momenteel de pers te woord voor zijn nieuwste film Ferrari, maar zal zich daarna hoogstwaarschijnlijk richten op thriller-sequel Heat 2.



Ferrari draait vanaf 25 januari 2024 in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair