Ondanks de 'Rambo'-films zat Sylvester Stallone nooit in het leger vanwege deze medische reden

Ondanks de 'Rambo'-films zat Sylvester Stallone nooit in het leger vanwege deze medische reden

Sylvester Stallone heeft nooit gediend in het leger vanwege een verlamming in zijn gezicht, die hij tijdens zijn geboorte heeft opgelopen.

Sylvester Stallone speelt in een hoop harde films, als Rambo en The Expendables. Toch heeft de 77-jarige acteur zelf geen militaristisch verleden. Sterker nog: hij is nooit in dienst geweest.

Het is niet dat hij dat niet probeerde. Sylvester wilde het leger in toen de oorlog in Vietnam begon. Maar door een medische reden kon dat niet. Het gezicht van de ster is namelijk deels verlamd.

Een miserabele jeugd
Door een problematische geboorte werd hij geboren met een aangezichtsverlamming. Vandaar dat hij wat vreemd praat en een halve glimlach en ongelijke oogopslag lijkt te hebben. Vooral in zijn eerste films is dat goed te zien.

Sylvester vertelde hier in The New York Post er enorm mee gepest te zijn in zijn jeugd. Bovendien werd hij thuis mishandeld en verguisd. Het leidde bij 'Sly' tot roekeloos gedrag en flink wat gebroken botten. Het voelde alsof hij in een nachtmerrie leefde.

Een nieuwe start
Toen hij als 13-jarige de film Hercules Unchained zag met de bodybuilder Steve Reeves besloot hij een ander leven te gaan leiden. Zodra het kon, ontvluchtte hij alles. Hij ging in New York wonen en het te maken als filmster. Maar ook daar zat hij jaren vast in een miserabel leven tot hij een slim scenario schreef.



De beschadiging van zenuwen in het gezicht kan overigens verminderen door herstel en vervolgbehandelingen. Dat lijkt bij Sylvester Stallone het geval te zijn. Zijn gezicht is soepeler te zien in de bovenstaande YouTube-video van Letterman uit 2010.

NieuwsFilm

meest populair