Waarom wilde Zack Snyder eigenlijk een R-rated 'Star Wars'-film maken?

Waarom wilde Zack Snyder eigenlijk een R-rated 'Star Wars'-film maken?

Hoe zou een Star Wars-film met geweld, vloeken en seks er eigenlijk uitzien?

Vanaf vandaag worden Netflix-abonnees getrakteerd op Rebel Moon: Part One - A Child of Fire, het eerste deel in een enorme scifi-saga van regisseur Zack Snyder.

De film werd oorspronkelijk opgezet als Snyder's aandeel in de Star Wars-franchise. Snyder presenteerde zijn R-rated idee zelfs aan Lucasfilm voordat ze de franchise in 2012 verkochtten aan Disney.

F-king Star Wars
Tijdens een recent interview met The Atlantic liet Snyder weten hoe deze presentatie eruit zag, en waarom hij liever een volwassen getinte Star Wars-film had willen maken.

Snyder legde uit:
Het Star Wars-publiek is opgegroeid. Ze zijn nu volwassen. En het zou cool zijn om films voor hen te maken. Toen de verkoop aan Disney plaatsvond werd er gezegd dat we mijn film misschien na vele jaren zouden maken. En ik had zoiets van, nou ja het zal wel."

Andere toon
Uiteindelijk vormde Snyder zijn Star Wars-idee naar Rebel Moon, waarvan het tweede deel, The Scargiver, vanaf 19 april 2024 is te streamen via Netflix.



Het zal kijkers opvallen dat het eerste deel eindigt met een dikke cliffhanger, maar dat was volgens Snyder bewust: "De eerste film zet alles neer voor de tweede met een enorme cliffhanger die leidt naar The Scargiver."

Enorme cliffhanger
Snyder vervolgde met:



"Het zijn twee totaal verschillende films. In Part 1 spenderen we veel tijd in het dorp en krijgen we van alles te weten over deze locatie en de bewoners. Maar dan wordt die wereld verstoord en moeten ze vechten om te overleven."

NieuwsFilm

meest populair