Iconische rol voor Christian Bale, maar "keihard uitgelachen door make-up artists"

Iconische rol voor Christian Bale, maar "keihard uitgelachen door make-up artists"

Christian Bale wilde dolgraag de film American Psycho doen, ondanks dat de studio hem niet wilde casten, terwijl hij op het punt stond zijn huis te verliezen; uiteindelijk werd de film een succes en vestigde zijn naam in Hollywood.

Christian Bale zette een ongelooflijk goede prestatie neer in American Psycho, maar die iconische rol had een keerzijde. Hij wilde de film zo graag doen, terwijl de studio hem niet wilde casten - dat hij werkelijk geen onderhandelingspositie had.

En dat terwijl hij op het punt stond zijn huis te verliezen, omdat hij niet voldoende geld kon opbrengen voor de huur. Maar Christian was geobsedeerd door het boek. Samen met regisseur Mary Harron deed hij alles om het boek verfilmd te krijgen.

Uitgelachen door make-up-artists
Hier in een interview met GQ vertelde hij: "Ik herinner me een keer dat ik in de make-up trailer zat en dat de make-up-artists me keihard uitlachten omdat ze meer verdienden dan ik. De studio betaalde me het absolute minimum dat wettelijk toegestaan was."

In de onderstaande YouTube-video van GQ-Magazine legde hij uit hoe dat kwam: "We deden een reading en kregen geld van de studio. Maar de agents waren vergeten de salarissen van mij en Mary in het budget te zetten. Ik was zelf zo gestoord dat ik me daar niet door liet verjagen."

Erg goed geslaagd
De film werd goed ontvangen en vestigde zijn naam voorgoed in Hollywood. Films als The Machinist en The Dark Knight Trilogy volgden. Hij zei over de bizarre thriller: "Het is een satire over het kapitalisme in de jaren 80. Ik vind het boek hilarisch en neem het hele verhaal niet serieus."



NieuwsFilm

meest populair