Eerste recensies nieuwste film van George Clooney: kijken of skippen?

Eerste recensies nieuwste film van George Clooney: kijken of skippen?

'The Boys in the Boat' wordt tot nu toe niet al te best onthaald...

George Clooney is natuurlijk al decennialang een van de beroemdste gezichten in Hollywood. Hij mag dan wel voornamelijk bekend zijn als acteur, maar hij heeft zelf ook al de nodige films gemaakt. Nu komt hij weer met The Boys in the Boat, maar hoe wordt deze eigenlijk onthaald?

Het gaat hier om een biografische sportdrama, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2013 van Daniel James Brown. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Callum Turner (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) en Joel Edgerton (Warrior).

Verhaal
De film vertelt het verhaal van een roeiploeg van de universiteit van Washington, die de mannen acht tijdens de Olympische Zomerspelen van 1936 in Berlijn mag vertegenwoordigen. Bijna alle mannen kennen een apart verhaal.

Zo leren we meer over de coach, bootbouwer George Pocock (Peter Guinness), die zal moeten samenwerken met coach Al Ubrickson (Edgerton). De ster van het team is Joe Rantz (Turner), die in de steek werd gelaten door zijn eigen familie op jonge leeftijd.

Ontvangst
Sommige Clooney films, zoals The Ides of March en Good Night, and Good Luck, werden erg goed onthaald. Andere films, zoals Suburbicon en The Midnight Sky, wisten echter niet te overtuigen. Helaas lijkt het erop dat The Boys in the Boat in die laatste categorie hoort.



De Rotten Tomatoes-score valt tot nu toe namelijk tegen. Na 40 reviews komt de film nog niet uit op 50 procent, 48% om precies te zijn. Zo zegt een filmcriticus: "'The Boys in the Boat' vertelt een inspirerend waargebeurd verhaal met hart, maar de traditionele aanpak van George Clooney voorkomt dat het echt een impact achterlaat."

NieuwsFilm

meest populair