Sylvester Stallone had rotbaantjes, tot hij bokskampioen 'Rocky' baseerde op een beroemde dichter

Sylvester Stallone had rotbaantjes, tot hij bokskampioen 'Rocky' baseerde op een beroemde dichter

Sylvester Stallone maakte leeuwenkooien schoon en had andere baantjes, totdat hij geïnspireerd raakte door Edgar Allan Poe en 'Rocky' schreef.

Sylvester Stallone benadrukt steeds dat hij het niet gemakkelijk had. De duizendpoot uit Rocky, Rambo en Expendables had een rot jeugd en moest hard werken voor zijn succes. In zijn Netflix-documentaire Sly vertelt hij meer.

De beste man heeft intussen een geschatte nettowaarde van 400 miljoen Amerikaanse dollars. De 77-jarige ster moest meerdere keren opnieuw beginnen in zijn leven. En voordat hij zijn eerste hoofdrol speelde, had hij verschillende baantjes. Best bijzondere baantjes, blijkt uit de onderstaande YouTube-video van David Rubenstein.

Geen kieskeurige baantjes
Sylvester Stallone vertelde: "Ik maakte leeuwenkooien schoon in de dierentuin, ik onthoofde vissen bij een delicatessenwinkel - en was erg goed met steuren. Ik was nachtportier in een gebouw. Ik was een boodschappenjongen."

Hij vervolgde: "Ik pakte allerlei baantjes op, zelfs vier jaar lang na mijn colleges. Maar ik deed dat zodat ik vrij kon zijn om te kunnen acteren en filmscenario's te kunnen schrijven. Intussen was ik 26 jaar en dacht: 'Mijn god, ik ga het niet redden'."

De omslag kwam onverwachts
Ook zei hij: "Vervolgens werd ik bewaker, zodat ik overdag films kon kijken en die 's nachts kon ontleden. Ik nam de soundtrack en de teksten op op een cassettebandje, zodat ik de dialogen en het ritme kon begrijpen. Mijn eerste vijf scenario's waren verschrikkelijk, een soort I Know What You Did Last Summer."



En toen kwam de verandering. Hij besloot met: "Tot ze mij in de kelder van een bibliotheek in New York de poëzie van Edgar Allan Poe toonden. Die dichter was miskend bij leven en wereldberoemd na zijn dood. Hij inspireerde me enorm. Toen kwam die omslag: Ik schreef Rocky in 3 dagen - de basis dan."

NieuwsFilm

meest populair