Nederlanders in Hollywood: Wie zijn de bekende gezichten in internationale films?

Nederlanders in Hollywood: Wie zijn de bekende gezichten in internationale films?

Verrassend veel Nederlandse acteurs en actrices spelen in bekende internationale films.

We staren ons soms zo blind op Britse en Amerikaanse sterren dat we vergeten dat een aantal Hollandse acteurs en actrices het prima doen in populaire buitenlandse films en series. Sommigen zijn al jaren een bekend gezicht in Hollywood.

Marwan Kenzari is erg populair en wordt gecast in grote Hollywood-films als The Mummy, The Old Guard, Aladdin en Black Adam. Ook Michiel Huisman is gewild en te zien in Rebel Moon, Kate, A Boy Called Christmas en The Red Sea Diving Resort.

Meer Nederlanders
Sylvia Hoeks speelt eveneens in grote films en is te zien in Blade Runner 2049, Renegades, The Girl in the Spiders Web. Carice van Houten is een erg bekende actrice en combineert Nederlands en internationaal werk. Zij is te zien in de films Lost Girls and Love Hotels en Domino.

Een andere bekende actrice is Thekla Reuten. Zij combineert internationaal en Nederlands werk moeiteloos. Ze is te zien in de bekende Red Sparrow. Ook Lotte Verbeek combineert verschillende filmprojecten en is te zien in Entertainment en The Last Witch Hunter.

Nog meer giganten
De acteur Yorick van Wageningen gaat al even mee en is te vinden in Escape Room en Papillon. Ook oude bekende Derek de Lint blijft gaan en is te vinden in The White King. En last but not least speelt Renée Soutendijk in Brave en Suspiria.



Het NOS Jeugdjournaal vertelt in de bovenstaande YouTube-video meer over The Dutch Giant, Olivier Richters. Hij speelt in onder meer Marvel-film Black Widow en Indiana Jones. Andere acteurs en actrices die te zien zijn in recente, internationale series zijn Famke Janssen, Gaite Jansen, Katja Herbers en Walt Klink.

NieuwsFilm

meest populair