Nieuwe 'Wheel of Time' filmtrilogie in ontwikkeling bij Amazon, regisseur bekendgemaakt

Nieuwe 'Wheel of Time' filmtrilogie in ontwikkeling bij Amazon, regisseur bekendgemaakt

Amazon heeft een regisseur gevonden om het eerste deel van een 'Wheel of Time'-trilogie te regisseren.

Amazon Prime Video heeft een enorme te pakken met de Wheel of Time TV-serie. Inmiddels wordt er al hard gewerkt aan een derde seizoen van de populaire fantasyserie. Maar de studio heeft ook aangekondigd dat er een trilogie aan films, gebaseerd op het werk van Robert Jordan, in de maak is. De eerste film, The Age of Legends, heeft een regisseur gevonden.

The Falcon and the Winter Soldier-regisseur Kari Skogland gaat het eerste deel van de trilogie regisseren. De Canadese regisseur is vooral bekend om haar werk aan grote televisieseries zoals The Walking Dead, The Handmaid's Tale en The Punisher.

The Dark One
Amazon heeft grootse plannen met The Wheel of Time-franchise. De trilogie aan films moet verhalen gaan vertellen over de rijke en complexe geschiedenis van de wereld van Robert Jordan.

Deze eerste film, The Age of Legends, zal zich duizenden jaren voor de televisieserie afspelen. De film gaat over de opkomst van The Dark One en zijn discipelen, The Forsaken. Een groep gebruikers van magie moet samenwerken om de Dark One te stoppen en het einde van de wereld te voorkomen.



Moraine
De eerste twee seizoenen van The Wheel of Time kan je nu zien op Amazon Prime Video. In de serie gaat Moraine Damodred (Rosamund Pike) op zoek naar The Dragon Reborn, een krachtige magie-gebruiker die volgens de profetieën de redder of de vernietiger van de wereld zal zijn.

NieuwsFilm