Het vervolg op de meest bekritiseerde film van Mel Gibson krijgt een hoopvolle update

Het vervolg op de meest bekritiseerde film van Mel Gibson krijgt een hoopvolle update

'The Passion of the Christ: Resurrection Part 1' begint volgend jaar met filmen in Rome en Mexico.

Mel Gibson is dan wel een controversieel persoon in Hollywood, niemand ontkent dat hij ontzettend goede films maakt. Eén van zijn meesterwerken, over de kruisiging van Jezus, krijgt eindelijk een langverwacht vervolg: The Passion of the Christ: Resurrection Part 1.

En nu is er eindelijk meer nieuws over de film. Gibson en zijn crew maken zich namelijk klaar om begin 2024 met de productie te beginnen, zowel in Rome (bij Cinecittà Studios) als in Mexico. De camera's gaan dus snel draaien.

Direct vervolg
De film is een direct vervolg op The Passion of the Christ uit 2004, waarin acteur Jim Caviezel de titelrol van Jezus vertolkte. De film was destijds controversieel vanwege zijn bloederigheid en werd door sommigen als "antisemitisch" bestempeld.

Het vervolg gaat zich afspelen in de drie dagen tussen de kruisiging en verrijzenis van Jezus. Sommigen geloven dat de Zoon van God in die periode afdaalde naar de Hel om de oude gelovigen te bevrijden en naar het paradijs te brengen.

Eerste in een trilogie?
Het complete verhaal van de verrijzenis wordt over twee of drie films verdeeld. Caviezel zal opnieuw instaan voor de rol van Jezus. Er is nog weinig bekend over de terugkeer van andere acteurs. Dit eerste deel wordt momenteel nog ergens in 2024 verwacht, maar dat kan natuurlijk veranderen.



NieuwsFilm

meest populair